Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

Frirumsdebat om krænkelseskulturen

07.12.20
Er ’krænkelses’ kulturen gået for vidt?

Må man overhovedet flirte længere? Har vi en krænkelseskultur? Er det en kultur af krænkede eller krænkere? Og er #MeToo kampagnen gået over gevind, eller er bevægelsen slet ikke gået langt nok?

Disse spørgsmål debatterer vi på Skive Bibliotek denne aften i en såkaldt Frirumsdebat. En Frirumsdebat er en ny debatform, der tager konflikten alovrligt, men som samtidig giver plads til tvivl, anerkendelse, refleksioner og involvering af salen. Til at gøre os klogere på debattens mange nuancer og dilemmaer har vi inviteret to lokale debattører: Ditte Staun og Lone Weinreich Fisker.

Ditte mener, at »hverdagssexisme« stadig har gode vilkår, mens Lone mener, at krænkelsesdebatten har nået det hysteriske for lang tid siden.

Lone Weinreich Fisker er Cand. mag. i dansk og psykologi, tidligere gymnasielærer og i dag skribøse, debattør og foredragsholder.

Ditte Staun er Cand.scient.pol., har været medlem af Skive Byråd fra 2010 til 2017. I perioden 2013-2017 var hun formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Hvad er en Frirumsdebat?
En Frirumsdebat tager konflikten og dens dilemmaer alvorligt, den udråber ikke en vinder og en taber, den giver plads til nuancer og tvivl, og den gør os klogere. Frirumsdebatter står derfor i skarp kontrast til den form for konfliktunderholdning, som vi oplever i mediernes traditionelle debatter, hvor fokus alt for ofte er selve konflikten og ikke de holdningsforskelle, som ligger bag konflikten.

En Frirumsdebat består af tre runder med to debattører. I den første runde trækkes fronterne op, så vi tydeligt kan se, hvori konflikten består, og hvad der er uenighed om. I den anden runde skal der reflekteres, tvivles og lyttes, og så skal debattørerne desuden forsøge at finde ud af, hvad de har tilfælles. I tredje runde skal både debattører og deltagere i fællesskab forsøge at finde frem til initiativer og løsninger, store som små, der kan bringe os videre.

Debatten bliver modereret af Anette Overgaard Nielsen, der er uddannet i at facilitere Frirumsdebatter.

Du kan læse mere om debatformen på: frirummet.org/debat/

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangementet er gratis, men billet er påkrævet grundet Corona situationen.