Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Skive Bibliotek
Østergade 25
7800 Skive
Arrangører
Målgruppe
For voksne
For voksne

Kroppen husker traumer

30.05.24
Foredrag med ergoterapeut og traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl.

Foredraget sætter fokus på kroppens sprog og hvordan smerter og sygdomme kan have deres udspring i uforløste traumer samt hvordan de kan forløses. Ganske almindelige hverdagssituationer fra barndommen kan sætte sig og påvirke os op gennem livet, både fysisk og psykisk.

Der er både store traumer og små traumer. De små traumer, også kaldet hverdagstraumer, kan ofte bidrage til, at vi ubevidst begrænser os i vores liv. De opstår ofte i situationer, hvor vi har følt os uretfærdigt behandlet, hvor vi ikke har kunnet sige fra, eller hvor vi har manglet den opmærksomhed og omsorg, vi havde brug for. Livet går videre, og snart kan vi ikke huske situationen, men kroppen kan. Kroppen husker og vil gøre alt for at hjælpe os med at undgå at blive behandlet uretfærdigt, latterliggjort, valgt fra, føle sig utilstrækkelige osv.

Hvis vi ikke forstår kroppens sprog og fortsætter vores liv, selvom vi er stressede, kan vi opleve smerter og sygdomme, hvilket er kroppens måde at fortælle os, at vi bør stoppe op og finde ud af, hvad der påvirker os.

For at der kan ske ændringer, er det nødvendigt at identificere årsagen. Ofte kan vi ikke selv huske årsagen, men kroppen kan. Anna Mette fortæller om, hvordan hun arbejder med følelsesmæssig terapi, både ud fra sin egen historie og cases, samt hvilke metoder hun anvender i sine sessioner.

Et foredrag, hvor der bliver sat fokus på, hvordan tidligere oplevelser, som vi måske ikke engang kan huske, alligevel påvirker os i vores hverdag. Hvilke roller vi har påtaget os for at få opmærksomhed og kærlighed, uden at være bevidste om det.

Aftenen byder på enkle selvhjælpsøvelser, som du kan benytte dig af for at skabe ro i din krop.

Læs mere om traumeterapeut Anna Mette Strøm Dahl på www.traumeterapeutam.net

Foredraget koster 50 kr. inkl. en forfriskning