Opfinderiet

Opfinderiet er Skive Biblioteks Makerspace

Velkommen til Opfinderiet på Skive Bibliotek - et inspirerende Makerspace, hvor du bl.a. kan udforske og benytte moderne teknologi som f.eks. 3D-print, laserskæring og folietryk og mere kendte teknologier som, syning og broderi. Du er også meget velkommen, hvis du bare er nysgerrig på, hvad Opfinderiet kan tilbyde eller har lyst til at prøve og lære nye kreative værktøjer. I Opfinderiet får du mulighed for at omsætte dine kreative ideer til virkelighed ved hjælp af moderne værktøjer og teknologier. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Åbent værksted
Vi holder åbent værksted to gange om ugen:
- Makermandag: Hver mandag* fra 14.00 - 17.00 for børn i alderen 6-17 år.
- Tinkertorsdag: Hver torsdag* fra 16.00 - 20.00 for voksne.

På disse tidspunkter er Opfinderiet bemandet af vores dygtige og entusiastiske personale, der står klar til at hjælpe dig med dine projekter, uanset dit erfaringsniveau med software eller maskiner.
*Vi holder lukket på helligdage og i alle skoleferier.

Workshops
Opfinderiet tilbyder forskellige workshops, der løbende bliver udbudt på vores sociale medier og hjemmeside. Her kan du lære at bruge forskellige programmer og værktøjer:
•    Inkscape: Vektortegning
•    Cura: Slicning af 3D-figurer
•    Fusion 360: Parametrisk 3D-design
•    Canvas Workspace: Folieskæring
•    Tinkercad: 3D-design

Tekstilbearbejdning
Udover de højteknologiske værktøjer, råder Opfinderiet også over flere symaskiner, overlockere og andre redskaber til tekstilbearbejdning. Vi har en gruppe af engagerede borgere med stor erfaring inden for sy-kunsten, der glædeligt deler ud af deres viden og hjælper andre med at realisere deres sy-projekter.

Fællesskab og Samarbejde
Opfinderiet er mere end blot et arbejdsrum; det er et sted for fællesskab. Vi sørger altid for, at der er kaffe på kanden og tid til en snak om ideer og projekter, når vi mødes til Tinkertorsdag. Flere af vores aktive brugere bidrager også med deres know-how og afholder forskellige workshops.

Bæredygtighed og Upcycling
Vi lægger stor vægt på bæredygtighed, upcycling og genbrug i vores arbejde. Et eksempel på dette er vores populære workshops, hvor vi "hacker" gamle radioer og laver dem om til flotte bluetooth-højttalere.

Kom og vær en del af Opfinderiet på Skive Bibliotek, hvor kreativitet, læring og fællesskab går hånd i hånd. Vi glæder os til at se dig og hjælpe dig med at føre dine ideer ud i livet!

"Skab, lær og del din passion!"

Hvis du vil vide mere og ikke bruger Facebook, er du velkommen til at kontakte os på mail.

Bjarke Annesen – bjva@skivekommune.dk

Anders Overgaard – ando@skivekommune.dk

Michelle Hagelkvist Fowlie - mhfo@skivekommune.dk