Bruden var i sort - om bryllup, brudekjoler og brudebilleder gennem tiderne

08.12.21
Foredrag ved kulturhistoriker Lisa Elsbøll

I de gode, gamle dage havde Jyske Lov håndfaste regler, der regulerede hvem der var for rette ægtefolk at regne.

Kirken mente naturligvis at den kirkelige vielse var forudsætningen for det lovformelige ægteskab og det blev en lang strid.

Romerretten, og senere Reformationen ændrede også på tingene, men fra 1922 blev det muligt at undgå en kirkelig vielse til fordel for den borgerlige.

På den kulturhistoriske lystvandring kommer vi også til at høre om medgift, brudekrone og brudebuket, og ser på mere end 250 års bryllupsbilleder.

Drømmen om at stå hvid brud lever fortsat i bedste velgående, og det er vel ikke så ringe endda?

Foredraget er gratis for medlemmer af Danske Slægtsforskere Skive, ikke-medlemmer betaler kr. 30.

Foregår i Multirummet på 1. sal.

Arrangør: DS Skive, Skive Folkeuniversitet og Skive Bibliotek