Skive Bibliotek er med i Solsikkeprogrammet

01.12.22
Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Solsikkesnoren eller kender nogen, der bærer den, så kommer du højest sandsynligt til det på et tidspunkt.

Solsikkesnoren er et initiativ, der skaber synlighed om usynlige handicaps. Initiativet er startet i England, og er nu på vej til at blive et globalt fænomen.
På Skive Bibliotek har vi valgt at være med i programmet. Det betyder, at alle med et usynligt handicap kan bede om en Solsikkesnor på biblioteket og i bibliotekets Bogbus. Solsikkesnoren er med til at kommunikere til omverdenen, at man har særlige udfordringer. Den kan bæres om halsen eller i bæltet, og fortæller dem, man møder, at man har brug for en ekstra hånd, ekstra tålmodighed – og forståelse.

Samtidig har ansatte på Skive Bibliotek forpligtet sig til at være ekstra opmærksomme på de behov, der kan opstå i mødet med besøgende, der bærer snoren. Et usynligt handicap spænder meget vidt. Det kan være alt fra hjerneskader, ADHD og PTSD til ordblindhed, autisme og angst.

Når vi udleverer snoren på biblioteket, stiller vi ikke spørgsmål. Du skal ikke underskrive noget, vise erklæringer eller forklare dig. Vi håber, at programmet kan være med til at støtte op om et godt og aktivt (kultur)liv for alle – uanset udfordringer. 
Læs mere om Solsikkeprogrammet på www.hiddendisabilitiesstore.com/dk/ og følg dem på Facebook.

Har du spørgsmål til Solsikkeprogrammet på Skive Bibliotek, kan du kontakte souschef Niels Terkildsen på telefonnummer 99 15 70 72.
Vi ses på biblioteket og i Bogbussen