Lene Ø. anbefaler

Lene Ø. anbefaler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
11.05.20
'Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd' af Rachel Joyce

Romanen er en slags rejseskildring, hvor hovedpersonen – den nyligt pensionerede Harold Fry – vandrer 800 km gennem England for personligt at aflevere sin hilsen med håb om god bedring til en tidligere kvindelig, kræftsyg kollega. På den lange og strabadserende tur møder han mange hjælpsomme og interessante mennesker og også nogle, der vil udnytte hans pilgrimsfærd til egen fordel. Undervejs får læseren også et levende indtryk af det engelske landskab og vejrlig.

Samtidig er det også en indre rejse/selvransagelse for Harold, hvor han gennemlever de fortrængte sider af sit liv, hvor han mest har været en passiv tilskuer – tidligt forladt af sin mor og med en alkoholiseret far og ikke mindst skyld over at have været en dårlig far for sin eneste søn, og det ødelægger også samlivet med den sirlige hustru.

Det er en rørende og velfortalt roman, hvor der er gode personskildringer af Harold og hans hustru Maureen, og læseren får et levende indtryk af den udvikling, som de begge gennemgår i løbet af romanen.

Af Rachel Joyce findes på dansk også en roman med titlen 'To sekunder af Byron Hemmings’ liv'.

En anden anbefalelsesværdig roman, som også hylder en ældre mands beslutsomhed og handlekraft, er 'Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt' af Jonas Jonasson.