Vinylplader

Vinyler på biblioteket

27.08.18
En gammel kending gør endnu engang sit indtog på biblioteket – Vinylen er tilbage!

Vi har her på Skive Bibliotek kastet vores kærlighed på vinylen, og vi har derfor udvidet vores samling af musik med et nøje udvalgt sortiment af kvalitetsplader. CD’en har som format over de sidste mange år lidt en langsom død til diverse online streaming tjenester, hvor lydkvalitet og fordybelse nedprioriteres til fordel for tilgængeliggørelse her og nu.

Som modvægt hertil er vinylen medvirkende til et øget fokus på den enkelte plade som et værk, som noget der skal lyttes til og tages alvorligt, og ikke blot skal danne baggrundsstøj i et tilfældigt virvar af spillelister.

Vi stiller ikke blot alle vores plader til rådighed for udlån, men samtidigt giver vi dem plads i vores fysiske rum, hvor vi fra tid til anden vil spille en plade i dens helhed uden afbrydelser i vores glassal på 2. sal. Hold i den forbindelse øje med vores Instagram og Facebook, hvor vi løbende annoncerer hvilke plader vi spiller, altid med et par ord fra vores musikglade bibliotekarer om, hvorfor præcist denne udgivelse er særligt interessant.

Liste over vinyler på Skive Bibliotek

Har I anbefalinger til plader som vi mangler, så er I mere end velkommen til at skrive til vores to musikkyndige bibliotekarer Peter (peta@skivekommune.dk) og Henrik (hevh@skivekommune.dk).