Souschef Skive Bibliotek

09.02.21
Souschef søges til biblioteket

Vil du være med til at sætte et fingeraftryk på en organisation i udvikling, hvor hverdagen handler om dannelse med afsæt i litteratur, kultur, viden og læring, sammen med en virkelig skøn flok både i og udenfor huset? Og formår du gennem en coachende tilgang, mod og motivation at sætte en ramme for den enkelte til borgernes bedste, så er stillingen her for dig.

”Folkebiblioteket er folkets bibliotek. Biblioteket er et stærkt omdrejningspunkt i lokalsamfundet – ikke blot for litteratur, oplysning, dannelse og kulturel aktivitet, men som et sted, der skaber sammenhængskraft og grobund for udvikling”. (Kilde: KLs debatoplæg: Udnyt folkebibliotekernes potentiale)

Skive Bibliotek har været igennem en proces med fokus på kerneopgaven. Baseret på hvem og hvad Skive Bibliotek er og skal være, er kerneopgaven blevet gentænkt og omformuleret. Det har betydet, at en ny organisation er undervejs, hvilket er anledningen til ansættelse af en ny souschef.

”Vi skaber sammen rammerne for forståelse og fællesskab, der kan danne os som mennesker gennem viden, kultur, oplevelser og socialt samvær”

Som souschef er din primære opgave at skabe sammenhæng mellem drift og udvikling. Dvs. skabe en ramme for driften, der gør at vi som organisation og individ kan have fokus på at udvikle det bedst tænkelige bibliotek for borgerne i Skive Kommune indenfor:

• Læselyst og læsefællesskaber
  • Kultur, læring og viden
  • Den digitale transformation

På Skive Bibliotek er vi i gang med en proces hen mod den selvledende medarbejder. Det kræver, at du som souschef formår at skabe et trygt rum omkring din ledelsesstil, hvor der er plads til fejl, øje for potentiale, klare rammer og formulerede forventninger. Du skal være en god kommunikator, der kan oversætte kerneopgave, strategi og vision helt ned i den enkeltes opgave og rolle. Som leder skal du være nærværende og lyttende, og samtidig kunne stå fast og om nødvendigt uddele kærlige skub, når usikkerheden står i vejen for at udfolde eget potentiale.

Vi forestiller os, at du

• Har kendskab til hverdagen på et bibliotek
  • Har en lederuddannelse og meget gerne ledelseserfaring
  • Har en coachende, tillidsbaseret ledelsesstil
  • Ser potentiale fremfor begrænsninger
  • Har gode relationelle- og kommunikative kompetencer
  • Er struktureret som person
  • Værdsætter god stemning og høje grin

Du kommer til at have ansvar for

• Den daglige drift på tværs af teams og lokation
  • Koblingen mellem drift og udvikling
  • At bringe den enkeltes og teamets potentiale i spil
  • Oversætte strategi, vision og kerneopgave ind i dagligdagens opgaver, prioriteringer og roller

Til gengæld tilbyder vi en dejlig arbejdsplads med en eksperimenterende tilgang til opgaver og udvikling. Skive Bibliotek består af et hovedbibliotek, en bogbus og et selvbetjent mobilt bibliotek. Vi er 27 kolleger til at passe hele herligheden. Hovedbiblioteket er bygget i 2007, og er et utroligt dejligt, lyst hus med masser af muligheder. Bogbussen kører ud til stort set hver en krog i kommunen.

Stillingen som souschef er på 37 timer med ansættelse fra den 1. maj 2021. Der følger en ugentlig aftenvagt med samt mulighed for weekendvagter lørdag og/eller søndag. Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst.

Ansøgningsfrist
Den 9. marts 2021.

Ansættelsessamtalerne forventes gennemført den 18. marts 2021. For yderligere oplysninger om stillingen kan bibliotekschef Kristine Nygaard, mail knle@skivekommune.dk eller telefon 99 15 70 72 kontaktes. Ledelses- og værdigrundlag mv. kan eftersendes pr. mail. Til ansøgningen vedlægges CV og kopi af eksamensbevis, udtalelser m.v.

Søg stillingen via jobopslag på Skive Kommunes hjemmeside.

Søg stillingen elektronisk via vores rekrutteringssystem

RENT LIV er livshjulet på Skiveegnen. Vi skaber vækst og udvikling gennem grønne handlinger. Vi gør det sammen gennem fælles virkelyst. Vi gør det for at benytte, beskytte og udvikle en egn i balance.
Grøn handling i fællesskaber og for en egn i balance. Tilsammen giver det RENT LIV.

Ansøgningsfrist: 9. marts 2021

Søg stillingen (digital formular)