Krukker og højbede i haven

01.05.20
Bente og Pia fortæller om glæden ved haven

Bente fortæller:

Det er forår, det er dejligt, det er krukker i haven …

Når foråret melder sin ankomst, og når mild nattefrost ikke længere udgør nogen særlig trussel for nye tilplantede krukker, er det bare om at komme i gang. Det kribler i mine fingre – på med havehandskerne - det er NU!

Små og store krukker rengøres og fyldes med muld og dejlige blomster, og de planter, der har overvintret ude i store potter, skal tilses og pusles om. Det er hyggeligt at arbejde med, og man kan kun glædes, når krukkerne på terrassen endelig er klare og kan byde sommeren velkommen…

Inspiration er dog altid godt, og jeg henter gerne ideer i Claus Dalbys bøger. Dalby er kendt for sin sans for farver og for sin udsøgte måde at kombinere planter på. Derudover har han en forkærlighed for upyntede og stilrene krukker af lyst terrakotta-ler, der patinerer på smukkeste vis. Krukkerne arrangeres, store, små og meget forskellige, men tilsammen udgør de en smuk helhed.   

Øvelse gør mester, men nogen Dalby bliver jeg altså aldrig ….

Pia fortæller:

De nye højbede står klar og skal fyldes med de skønneste sommerblomster og smagfulde krydderurter.

De små lavendelstiklinger vokser sig forhåbentligt også store og finder vej op i højbedet. Ja, tips, tricks og brugbare idéer hertil, er der i overflod i bogen ”Krukker og højbede” af Karina Demuth, og kan slet ikke vente med at kaste mig over de lækre vietnamesiske opskrifter, smækfulde af grøntsager og urter, i bogen ”LêLês urtekøkken” af Anh Lê. At begge bøger også indeholder flotte billeder gør kun læseoplevelsen endnu bedre.

”Krukker og højbede” kan lånes på biblioteket og på ereolen.dk

”LêLês urtekøkken” kan lånes på ereolen.dk