Kristina anbefaler

Kristina anbefaler

04.05.20
Hjerteskærende historier – billedbøger som kræver fordybelse samt formidling til børn af voksne

FARFAR
Billedbogen FARFAR af Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss er en stærk fortælling om, hvordan hadet kan gå i arv fra generation til generation. I billedbogen møder vi drengen Storm, som aldrig har mødt sin farfar, fordi Storms far hader ham. Men en dag er farfaren nødsaget til bo hos dem, og han installeres derfor i hønsehuset, hvor han kan gøre mindst skade. Heldigvis repræsenterer Storm en ny tid og dermed nye muligheder for tilgivelse og forsoning. Det er tunge temaer at udfolde for børn, men i en åben og ærlig tone lykkes det Scherfig og Dickmeiss, så alle kan og bør læse med.

Sara ser du ikke
Sara ser du ikke, for hun er usynlig. Men det har hun ikke altid været. Det begyndte, da Loa holdt fødselsdag uden at invitere Sara, hvorefter Sara begyndte at forsvinde. Denne rørende billedbog af Anna Platt sætter fokus på ensomhed og om at blive set for den, man virkelig er. I et enkelt sprog og farverige illustrationer formår bogen at udfolde ensomhed i børnehøjde, så man som læser mærker og genkender følelsen og i den grad mindes om vigtigheden af at se hinanden. 

Kaffe kanin vintergæk væk
I Kaffe kanin vintergæk væk af Betina Birkjær får du fortællingen om pigen Stump, hvis bedstefar får demens, og hendes oplevelse af gradvist at miste den bedstefar, hun kender og elsker. Dette alvorlige tema behandles med masser af varme i et poetisk, legende let sprog understøttet af en blomstrende billedside, hvorfor bogen lægger op til gode dialoger børn og voksne imellem.