Ejvind anbefaler

Ejvind anbefaler

06.05.20
'22.11.63' af Stephen King

Hvad vil der ske, hvis det havde været Napoleon, der vandt ved Waterloo i 1815 – eller hvad nu hvis attentatet mod Hitler var lykkedes i 1944? 
Det kunne være afsættet for denne 850-siders spændingsbog: hvad ville der ske, hvis man kunne forhindre mordet på John F. Kennedy i november 1963?

35-årige gymnasielærer Jake Epping får ved et tilfælde muligheden for at afprøve det. Via en tidstunnel i en lille campingvogns-diner kan han hoppe tilbage til datidens USA – et USA meget præcist beskrevet med lave priser, cigaretter i massevis, biler og et råt raceklima.

Jake er først meget skeptisk, så han foretager et par prøveture, før han vælger at tage springet: han rejser tilbage til september 1958 for at undersøge, om det virkelig var Lee Harvey Oswald, der alene stod bag attentatet – eller om han var del af en sammensværgelse. At skulle leve og fungere igennem flere år i en helt anden tid er dog ikke uden besværligheder og omkostninger. Hans sære nutidige sprog, hans manglende forhistorie gør, at han hele tiden er udfordret. At han så også bliver forelsket i en bibliotekar gør det ikke nemmere.

Romanen blander spænding, præcise beskrivelser af datidens USA samt romantik med de overvejelser, der må følge med: kan man eller skal man ændre historiens gang?