Cissel anbefaler

Cissel anbefaler

'Vi andre bor her bare' af Patrick Ness

Den her ungdomsfortælling er ikke som alle de andre. Eller. Den er ikke som den type historier, du kender dine yndlingshelte fra. I stedet minder den måske mere om din hverdag, hvis der var nogen der udgav en bog om den. Og hvis din hjemby også har det med at blive angrebet af monstre og misfostre, i tide og utide.

Med andre ord: I ”Vi andre bor her bare” følger vi med dem, der ikke har til opgave at redde verden. Det er der nogle andre der gør – dem, vi andre kalder Indie Kids.

I stedet er det den OCD-plagede Mikey, hans fucked up familie og selvvalgte slæng, der er i fokus. Vi følger ham gennem utallige loops af håndvask og katastrofetanker, mens han længes efter den henrivende Henna og skændes med sin bedste ven (som også lidt er en kattegud, fordi… hvorfor ikke?).

For mig er historien en fantastisk reminder på, at livet går videre selvom katastrofer, kriser og hjerter knuses. At alle vores liv er vigtige, selvom vi ikke er Indie Kids.

Læs den, fordi den giver dig et smil på læben, gennem fantasi og ærlig realisme. Læs den, fordi de helt almindelige problemer med kærlighed og venskab godt kan være større, end en verden i viruskrise.