Charlotte anbefaler

Charlotte anbefaler

'De tavse vidner' og 'Gudruns arv' af Marianne Jørgensen

Begge skrevet af Marianne Jørgensen. Det er historiske romaner, som efterfølges af en tredje, der endnu ikke er udkommet.

De tavse vidner tager udgangspunkt i livet på og omkring herregården Kjeldgaard ved landsbyen Selde, i perioden 1534 – 1545. Her følger vi den unge dreng Rasmus og hans søster Maren, som begge arbejder på herregården. Rasmus som hjorddreng og Maren i stegerset. Herregården angribes af bondehæren og det får fatale følger for især Maren.

I Gudruns arv følger vi stadig søskendeparret, som nu er blevet voksne. Rasmus har overtaget sin fars smedje i Selde og Maren er blevet gift og er flyttet til Aalborg. Bogen starter hvor De tavse vidner sluttede og strækker sig til 1554.

Personerne vi hører om, er en blanding af opdigtede og nogle der har levet i den tid bøgerne foregår.

Der er meget levende beskrivelser af personerne og miljøet og man har ikke svært ved at se begivenhederne for sig og man føler sig tæt på personerne. At man som jeg, er opvokset i Selde, giver det en helt speciel oplevelse og jeg føler mig helt hensat til 1500-tallet.

Jeg er ikke så vant til at læse historiske romaner, så jeg blev meget positivt overrasket over disse. Begge bøger får mine varmeste anbefalinger og jeg ser meget frem til, forhåbentligt inden alt for længe, at få den tredje bog i fingrene.