"Vittu". Forfatterforedrag med Iben Mondrup

07.09.22
”Vittu” er udkommet i år og er en selvstændig fortsættelse ”Tabita”, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark.

Vittus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig.

Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg, men Vitus har ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og det bliver et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold.

Iben Mondrup – er født i 1969 i København. Da hun var 3 år gammel, flyttede hun til Grønland og boede i perioden i henholdsvis Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Nuuk. Som attenårig rejste hun til Danmark og uddannede sig på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra hun i 2003 dimitterede som billedkunstner med en mastergrad i Kunstteori og formidling.

Hun debuterede som romanforfatter i 2009 med “Ved slusen” på det grønlandske forlag Milik Publishing.
I 2012 udkom “En to tre – Justine” på Gyldendal. Tredje roman, “Store Malene”, udkom 2013. 2014 udkom “Godhavn” som blev tildelt DR Romanprisen. “Karensminde” fra 2016 vandt Blixenprisen for årets skønlitterære udgivelse. Seneste roman Tabita om to grønlandske børn, der adopteres af et dansk ægtepar og tages med til Danmark, udkom på Politikens Forlag 2020.

Foredraget koster 125 kr. inkl. en forfriskning.
Køb billet her på siden eller på Skive Bibliotek.

Foregår i glasgangen på 2. sal.

Foto: Les Kaner