Limfjorden er en skattekiste fuld af skaldyr

10.02.22
Biolog og naturvejleder Jesper Nielsen Krogh tager os med ned på bunden af fjorden

Jesper fortæller om ’Limfjordsøsters’ og den invasive Stillehavsøsters, der har bredt sig til store dele af Limfjorden. Der er forskel på de to arter, ikke alene i fremtræden og levevis, men måske også i konsistens og smag.

Jesper vil også fortælle om Blåmuslinger og andre skaldyr der hører til bløddyrene. De fleste muslingearter lever i saltvand, men der findes også arter i ferskvand. De filtrerer vandet for alger, og de kan dermed fjerne de næringsstoffer, kvælstof og fosfor, vi som samfund belaster fjord og sø med.

Muslingeopdræt – bedst kendt som line-muslinger – fylder efterhånden i fjorden. Jesper fortæller om de forskellige bud, der er på, hvordan disse opdræt påvirker fjorden.

Foredraget er gratis.

Arrangører er: Museum Saling/Skive Kommune og Skive Bibliotek