Støvler

Fortællingens Dag den 24. januar 2018

24.01.18
Dagen bliver markeret af Vestjyllands Fortællere Skivekredsen i samarbejde med biblioteket

Fra kl. 14,00 til 15,30 byder de tre lokale fortællere, Inger Brauner, Else Christensen og Ruth Dein på gode historier fra Lagerlöfs, Ibsens og Aakjærs forfatterskab.

Biblioteket er vært ved en kop kaffe undervejs.

Fortællingens Dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, indstiftet for 4 år siden af den landsdækkende forening Fortællere i Danmark (FIDA).

Dagen den 24. januar er valgt, fordi det er dagen hvor folkemindesamleren Evald Tang Kristensen blev født i 1843. Denne mand trådte sine støvler tynde på den jyske hede og opsamlede fortællinger hos landbefolkningen, fortællinger, som var gået fra mund til mund og overleveret gennem generationer. Han fik dem nedskrevet, og siden da er disse mange fortællinger blevet en del af vores kulturarv.

Evald Tang Kristensen satte fokus på den levende mundtlige fortælling, og netop den vil vi, som fortællere gerne være med til at bevare. Ud over på Fortællingens Dag fortæller vi ofte, enten hver især eller sammen med andre fortællere, i sognehuse, på skoler, i foreninger og hvor der ellers måtte efterspørges gode fortællinger.

Vestjyllands Fortællere Skivekredsen kan kontaktes på mail: vestjyllandsfortaellere@gmail.com