PC mus

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

Er dit barn en gamer eller en gambler?

24.10.19
Børn bliver forbrugere og gamblere i den digitale spilverden

Kom og vær med når Center for Ludomani giver gode råd til hvad man som forældre eller pårørende skal holde øje med, når børn og unge spiller computerspil. Her vil de især oplyse forældre om gaming og særligt de gambling-elementer der findes i mange computerspil.

Skillelinjerne mellem gambling og gaming bliver mere og mere udviskede. Gamblingindustrien har nemlig bevæget sig ind på gaming-markedet. Det ses blandt andet ved, at der er en del computerspil, fx World of Warcraft og Counter Strike, der indeholder et penge-aspekt (køb af udstyr, skins osv.). I relation til disse spil er det blandt andet muligt at gamble om sine skins (fx våben eller beklædningsgenstande) på en roulette, eller sælge dem og dermed tjene penge på dem.

Herudover er der en række nye tendenser der bidrager til en sammenblanding af gambling og gaming. Det er vigtigt at være opmærksom på disse tendenser, da en stor gruppe af de der gamer, er helt unge. Det vil sige, at helt unge bliver præsenteret for gambling-verdenen, længe før det er lovligt for den unge at gamble. Det er derfor også væsentligt for forældrene at tale med deres børn om disse gambling-elementer, da en tidlig spilledebut øger risikoen for mistrivsel og afhængighed.

Der er gratis adgang men billet er påkrævet.

Foregår i Multirummet på 1. sal.