Person spiser foran køleskab i nattens mørke

Cravings: Jeg kan ikke lade være...

24.04.19
Foredrag med Anette Schnieber Cand.Psych., Ph.D., lektor

Foredraget omhandler fænomenet cravings: en intens trang til en bestemt madvare, som opleves næsten ukontrollabel og ofte uafhængigt af sult. Hvorfor opstår cravings, og hvordan lærer man at undgå at handle på dem.

De fleste personer kender det at få en voldsom trang til en bestemt madvare: "Jeg MÅ have chokolade - og det skal være NU! Jeg kan ikke lade være..." En sådan trang, der ofte opleves, som om man ikke kan kontrollere den, og som ofte melder sig, selv om man ikke er sulten, betegnes også "craving" og er et meget udbredt fænomen.

Foredraget vil gennemgå den psykologiske forskning, der forklarer, hvorfor cravings opstår, hvordan vi kan undgå at handle på dem, samt hvorledes de hænger sammen med hverdagens mindre voldsomme fristelser og spisevaner.

Målgruppe: For unge og voksne. Gratis adgang. Mød bare op.

Foregår i Multirummet.

I marts og april måned deltager Skive Bibliotek sammen med DR og biblioteker i hele landet i temaet ”Maden mellem os”, hvor vi går på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.