Liv og Limfjordslandskab i Nordfjends
Foto: Skive Kommune

Om dette arrangement

Tid
7:00 - 22:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Udstillinger

Udstilling om fortidens og fremtidens landskaber

09.07.19 - 16.08.19
Udstillingen udspringer af et landsdækkende forskningsprogram fra Københavns Universitet, ’Fremtidens Landskaber’

Målet med programmet har været og er fortsat at forbedre landskabsplanlægningen i Danmark gennem projekt- og helhedsorienteret planlægning og udvikling i landdistrikterne samt dialogbasseret samarbejde med borgerne.

Skive deltog sammen med 11 andre kommuner i programmet i perioden 2013-2017 med et projekt omhandlende området Nordfjends, hvor der blev udarbejdet en samlet landskabs- og udviklingsstrategi for området med titlen ’Liv og Limfjordslandskab i Nordfjends’. Strategien indeholder 1) en overordnet og langsigtet helhedsplan med særlige indsatsområder, 2) en sammenhængende vision med tilknyttede mål formuleret i samarbejde med borgerne samt 3) konkrete projekter, der er blevet identificeret i området. Et af de konkrete projekter er en anderledes slags jordfordeling (multifunktionel), der har fundet sted i området, som man også vil kunne læse om på 4 af de opsatte plancher.  

Ønsket er, at strategien fremadrettet skal bruges som ramme for initiativer og beslutninger i relation til planlægning og udvikling af Nordfjends-området.

Udstillingen kan ses fra 9. juli til midten af august.